perjantai 24. toukokuuta 2013

Hakka people

23.5.2013






Tänään lähdimme klo 9.30 ajamaan kohti Tuloun aluetta. Me asumme Xiamenin saarella, joten matka paikkaan, joka oli mantereella, ajaminen kesti 3 tuntia. Joy innosti ihmisiä laulamaan bussin mikkiin. Kävin laulamassa Yesterdayn ja Basket casen. Pysähdyimme matkan kesken vessassa ja maistelemassa maatalous kylän erikoisuutta kookospähkinämaito kahvia. Emmanuel kertoi kahvikaupassa, että kuuntelee kanssa Green dayta ja hän lauloi muutamia lauluja.

Saavuimme lopulta määränpäähän Tulouhin. Kävimme ensin syömässä. Riisi maistui mielestäni palaneelta eikä ruoka ollut hääppöistä. Kiinalainen Joy sanoi, että tämä on vielä hyvä paikka tämän kaupungin standardilla. Tulou on kuuluisa pyöreistä taloista. Ne pysyivät kuulemma pahimpien maanjäristyksien aikana kaikki kasassa. Pyöreä muoto tulee siitä, että Hakka kansa uskoi, että pahuus elää nurkissa. Hakka kansa eli vuorilla, jotta sotiminen ei vaikuttaisi heidän elämäänsä. Kävimme ensin neliönmuotoisessa vanhassa talossa, joka oli rakennettu suon päälle.

Seuraavaksi suuntasimme pyöreän talon luokse kosken kautta. Koskessa oli kiva huljutella jalkoja, koska ilma vaikutti ihan 35 asteiselta. Saavuttuamme talolle opas kertoi, että kuten neliönmuotoisessa talossa ensimmäinen kerros on keittiötä varten, toinen varastotilaa ja kolmas sekä ylemmät kerrokset makuuhuoneita varten.
Tämän jälkeen suuntasimme bussilla takaisin päin. Kävimme vessassa, jossa oli vain matalat seinät ja lattia tulvi vedestä. Kun olimme takaisin Xiamenissa, muutama siellä päin Xiamenia asuva poika olisi halunnut jäädä bussista. Tämä ei kuitenkaan sopinut, koska Xiamenin yliopisto oli tehnyt sopimuksen tee-seremoniasta matkatoimiston kanssa. Matkaopas ei muka ymmärtänyt mitään, joten Miss Lee joutui selvittämään asiaa.

Lopulta menimme kaikki teeseremoniaan. Poltin näppini, vaikka pidin teekuppia niin vähän käsilläni kiinni kuin pystyin. Toisaalta tee oli 85–90 °C. En ostanut mitään, koska paikasta jäi vähän rahastuksen maku.

Saavuttuamme asuntoa lähellä olevalle hotellille päätimme mennä syömään lähiruokapaikkaan. Hollantilaisopettaja Alicella oli Kiinalaisia ruokia lapulla, joten tilasimme niitä. Suurinosa ruuasta oli hyvää. Vain liha maistui liian rasvaiselta. Kuulin Check-IT ohjelman hallinnan varjopuolia, koska Friso kehotti muita puhumaan englantia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti